Αρχική   Διάφορα   Συμβουλές για την σωστή περιποίηση νυχιών.

Συμβουλές για την σωστή περιποίηση νυχιών.

Όλες οι γυναίκες θέλουμε όμορφα και υγιή νύχια γιατί προσδίδουν θηλυκότητα. Ειδικά τώρα τον χειμώνα που καλύπτουμε το σώμα μας με μακριμάνικα και ζιβάγκο, τα βλέμματα όλων πέφτουν πάνω μας. Δεν μπορούμε όμως όλες να τα διατηρήσουμε είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω διαφόρων αναγκαίων εργασιών εντός κι εκτός σπιτιού. Αυτά είναι δικαιολογίες!

Με τις παρακάτω συμβουλές γίνεται εύκολο να αποκτήσουμε όμορφα και υγιή νύχια, χωρίς να κοπιάσουμε καθόλου. Το μυστικό είναι απλά να τις τηρήσουμε!

1. Κρατάμε τα χέρια μας ενυδατωμένα. Χρησιμοποιούμε κρέμα χεριών που να αναγράφει ότι προστατεύει και τα νύχια. Επιπλέον μπορούμε να βελτιώσουμε τη φροντίδα τους χρησιμοποιώντας ειδικό λάδι για τα νύχια που μαλακώνει τα πετσάκια.

2. Φοράμε πάντα για δουλειές του σπιτιού γάντια από λατέξ ή καουτσούκ. Πολλές γυναίκες θεωρούν περιττή τη χρήση γαντιών για τις εργασίες στο σπίτι και ειδικότερα για το πλύσιμο των πιάτων, με αποτέλεσμα τα νύχια να αποκτούν γδαρσίματα και να σπάνε.

3. Διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα των χεριών μας. Χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό για να βρέξουμε τα χέρια μας και στη συνέχεια τα τρίβουμε με χοντρό μαγειρικό αλάτι για μερικά λεπτά, ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Ύστερα ξεπλένουμε τα χέρια μας με καθαρό νερό.

4. Στεγνώνουμε τα χέρια σας προσεκτικά μετά από κάθε πλύσιμο. Αυτό είναι σημαντικό τόσο για το δέρμα των χεριών μας, όσο και για την υγεία των νυχιών μας.

5. Αυξάνουμε την πρόσληψη των Βιταμινών Β. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με παραφαρμακευτικά σκευάσματα από το φαρμακείο που περιέχουν βιοτίνη (βιταμίνη Β), σημαντική για την ανάπτυξη των νυχιών.



6. Προσθέτουμε ασβέστιο στη διατροφή μας. Ένα φλιτζάνι γάλα κι ένα αυγό στο καθημερινό μας μενού, μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία των νυχιών μας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα εμφανίζονται άσπρες κηλίδες πάνω στα νύχια μας, που είναι ένδειξη έλλειψης ψευδαργύρου.

7. Κόβουμε κοντά τα νύχια μας. Κόβουμε και λιμάρουμε σχετικά κοντά τα νύχια μας σε τακτά διαστήματα, έτσι ώστε να δυναμώνουν και να μην ξεφλουδίζουν.

8. Κάνουμε μασάζ στα νύχια μας. Το μασάζ βελτιώνει την ποιότητα των νυχιών και τα κάνει πιο ισχυρά κι ανθεκτικά. Για να γίνει αυτό αρκεί να βάλουμε λίγο θρεπτικό λάδι στα νύχια και να τρίψουμε με τα ακροδάχτυλα σας. Μετά από λίγα λεπτά περνάμε τα δάχτυλα μας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λίγη λοσιόν.

9. Αποφεύγουμε τη χρήση ασετόν. Προτιμούμε προϊόντα χωρίς ασετόν για να ξεβάψουμε τα νύχια μας, γιατί το ασετόν τα αφυδατώνει με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζουν και να σπάνε.

10. Σημαντική συμβουλή πριν από το βάψιμο των νυχιών μας. Πριν το βάψιμο περνάμε πρώτα μια θρεπτική βάση και περιμένουμε να στεγνώσει. Η διαδικασία αυτή είναι σημαντική γιατί προστατεύει τα νύχια από την επιθετική δράση του χρώματος.

 

Πηγή: www.flowmagazine.gr

 

 



Αφήστε μια απάντηση