Αρχική   Αγαπημένα   Μια υπέροχη συνέντευξη απο τον “ερωτικό” στιχουργό Στέλιο Μαγγιώρο.

Μια υπέροχη συνέντευξη απο τον “ερωτικό” στιχουργό Στέλιο Μαγγιώρο.

 

420728_365628236789279_537392010_n

1.”’Στου έρωτα την πτήση”’…Πόσο δύσκολο τελικά,  είναι κάποιος να βρει ένα εισιτήριο γι΄ αυτή την πτήση….

Ευγενία μου,  παρόλο που ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που σε ταξιδεύει,  σε μαγεύει,  σε απογειώνει,  εμείς στην εποχή που ζούμε , αν όχι όλοι,  οι περισσότεροι τουλάχιστον,  μένουμε προσγειωμένοι στην μοναξιά μας.  Ειδικά η νέα γενιά δυστυχως, φοβαμαι πως δεν θα ζήσει το αληθινό συναίσθημα του ερωτα.  Μακάρι να βγω ψεύτης. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει, πως είναι είδος υπό εξαφάνιση. Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δηλώνουν, που αισθάνονται, που ζούνε μέσα από τον έρωτα.. Άλλωστε μέσα από μια τέτοια αληθινή ιστορία, γράφτηκε και το συγκεκριμένο τραγούδι…είναι μια κατάθεση ψυχής ενός άντρα, σε μια γυναίκα… Άρα δύσκολο δεν θεωρείτε τίποτα. Εμείς οι ίδιοι, κάνουμε τις επιλογές μας και αναλόγως πράττουμε….

2.Ποια ήταν τα πρώτα λόγια που έγραψες στο χαρτί για να γίνουν τραγούδια;

Ούτε καν θυμάμαι… Πάνε πολλά χρόνια από τότε! Γενικά πάντως, από μικρό παιδί ήμουν με ένα μολύβι και ένα χαρτί και έγραφα διάφορα. Μου άρεσε να τραγουδάω, να συνθέτω και γενικά να ακούω συνεχώς μουσική…Γεννήθηκα με αυτό το μικρόβιο και μακάρι να συνεχίσω να γράφω με το ίδιο ακριβώς πάθος, για όλη μου την ζωή..

3.Εφόσον λοιπόν γράφεις πολλά χρόνια, γιατί άργησες να μας δώσεις, το πρώτο δείγμα της δουλειάς σου?

Πιστεύω πως για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή.. Αν και είχα, πολύ υλικό στο συρτάρι, δεν ήμουν έτοιμος, στο να αρχίσω να δίνω τα τραγούδια μου, παρόλο που μου δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες. Ίσως δεν το είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά, να το κάνω επάγγελμα, παρόλο που η μουσική είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου. Πάντα έδινα προτεραιότητα, στις άλλες μου ασχολίες, μια εκ των οποίων ο χώρος της διακόσμησης. Κάπου εκεί, εμφανίστηκε στην ζωή μου η μεγάλη Λίτσα Διαμάντη, όπου έτυχε να διαβάσει κάποιους στίχους μου και με συμβούλευε να μην αφήσω για κανέναν λόγο, αυτά τα τραγούδια να πάνε χαμένα… Και έτσι, άρχισα να το βλέπω λίγο πιο επαγγελματικά και άρχισα να ψάχνω τρόπους και δρόμους, ώστε να τα προωθήσω…

4.Και βρήκες πόρτες ανοιχτές? ΄Η τελικά όπως λένε πρέπει να περάσεις από σαράντα κύματα σε αυτό το επάγγελμα για να παρουσιάσεις την δουλειά σου?

Σε όλα τα επαγγέλματα περνάς από σαράντα κύματα για να αποδείξεις, το τι πραγματικά αξίζεις…Απλά η διάφορα είναι ότι εδω, μπορεί να σου δοθεί μια καλή ευκαιρία, άλλα έχεις να πείσεις και τους χιλιάδες ακροατές, έτσι ώστε να αγαπήσουν και να πιστέψουν σε’σενα. Όσο για τις ανοιχτές πόρτες θα σου απαντήσω ειλικρινά… Όχι, δεν βρήκα… Τουλάχιστον εκεί που θα ήθελα, να βρω… Μόνο κάποια παραθυράκια, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν με εκφράζανε σαν δημιουργό και σαν άνθρωπο… Άλλα είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, πως για κανένα λόγο δεν θα σταματήσω να ελπίζω… Τα εμπόδια έγιναν μαθήματα και τα λάθη η νέα η αρχή μου… Και προτιμώ σαν δημιουργός να γράφω ένα δυο τραγούδια τον χρόνο, σε αξιόλογους καλλιτέχνες, παρά να κυκλοφορώ δουλείες και να ντρέπομαι να τις παρουσιάσω η να μίλα για αυτές.

5.Σε απογοητεύει όλος ο σημερινός μηχανισμός γύρω από το τραγούδι;

Πολύ.. Με ενοχλεί να πρέπει κάποιος να βγει από ”talent show” για να κυκλοφορήσει ένα cd η ένα τραγούδι, ενώ υπάρχουν τόσο όμορφες φωνές που ενώ απλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία, η δεν είχαν τα κότσια να το κάνουν, να παραμένουν εκτός δισκογραφίας και εκτός κυκλώματος.. Αυτό δεν σημαίνει πως κατηγορώ τους καλλιτέχνες, οι όποιοι το έκαναν… Μπράβο και μαγκιά τους… Κατηγορώ όμως αυτή την νοοτροπία. Με ενοχλεί, να ακούω τα ιδία και τα ιδία και να μας σερβίρουν την ιδία συνταγή κάθε μέρα στο πιάτο η ότι έχει μεγαλύτερη αξία, για τον καθένα που θέλει, να προωθήσει 4-5 καλλιτέχνες… Υπάρχει χώρος, για όλους τους αξιόλογους τραγουδιστές και συντελεστές… Είτε νέους, είτε παλιούς.

6.Με ποιους σπουδαίους ερμηνευτές θα θελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

Είναι αρκετοί αυτοί που θαυμάζω… Άλλα θα σου πω μόνο την πρώτη πεντάδα…. Θα ήθελα να συνεργαστώ πολύ με την Καίτη Γαρμπή, τον Βασίλη Καρρά, την Άννα Βίσση, την Έλενα Παπαρίζου και φυσικά την Μαντώ….

7.Πότε είσαι πιο δημιουργικός, στις λύπες ή στις χαρές σου;

Συνήθως στις χάρες μου… Όταν είμαι στις λύπες μου, προτιμώ να κοιμάμαι, για να μην σκέπτομαι!!!

8.Ποιός είναι ο/η αγαπημένος/η σου στιχουργός; Ποιους θεωρείς «δασκάλους» σου;

Ο κορυφαίος της Ελλάδας για μένα δάσκαλος είναι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Από εκεί και πέρα, όλοι οι άλλοι είμαστε ακόμα μαθητές..

9.Πιστεύεις στην φιλία?

Αν με ρωτούσες δέκα χρόνια πριν, θα σου έλεγα είναι το Α και το Ω στην ζωή του ανθρώπου..Τώρα απλά θα σου πω ότι πιστεύω και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει φιλία..

10.Ζεις με πάθος?

Ότι ζω και ότι κάνω, το κάνω με πάθος…Χωρίς πάθος, μηδέν το αποτέλεσμα…

11.Τι ρόλο παίζει ο ΕΡΩΤΑΣ στη ζωή σου?

Ο έρωτας, παίζει γενικά πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μου, παρόλο που γενικά ερωτεύομαι πολύ δύσκολα…Άλλα έρωτας, μπορεί να θεωρηθεί και η δουλειά μου, οπότε σε αυτή την περίπτωση είμαι full ερωτευμένος.

12.Πιστεύεις στο Θεό?

Πιστεύω παρά πολύ και στον θεό και στην παναγία..Δεν είμαι από τους ανθρώπους βέβαια, που πηγαίνουν συχνά στην εκκλησία και δείχνουν με αυτό τον τρόπο την πίστη τους. Εγώ την πίστη μου, την έχω βαθειά μέσα μου. Και έτσι νιώθω και αισθάνομαι, πάντα την Παναγία δίπλα μου και με έχει βοηθήσει παρά πολλές φορές…

13.Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον Γιάννη Μωραΐτη?

Τον Γιάννη τον γνώριζα, αρκετά χρόνια πριν συνεργαστούμε..Τον θεωρούσα και τον θεωρώ ένα σπουδαίο καλλιτέχνη, με απίστευτη παιδεία, επαγγελματισμό, ταλέντο και σεβασμό, απέναντι στο κοινό του αλλά και στην συνεργασία μας. Κάποια στιγμή τον πήρα ένα τηλέφωνο και του πρότεινα, να ερμηνεύσει το τραγούδι μου ”Στου έρωτα την πτήση”. Και έτσι έγινε!!!  Δέσαμε και συνεχίζουμε….

14.Και σε λίγες μέρες κυκλοφορεί και το νέο σας τραγούδι με τίτλο ”να χαμογελάς”. Πέσμου λίγα λόγια για αυτό..

Είναι ένα άκρως καλοκαιρινό τραγούδι, σε στίχους δικούς μου , σε ενορχήστρωση και μουσική του Δημήτρη Γρυδάκη και κυκλοφορεί από την Dusty records..Είμαι παρά πολύ χαρούμενος, για αυτή την συνεργασία και εύχομαι να το αγαπήσει ο κόσμος, όσο το αγαπάμε και εμείς…

15.Τα μελλοντικά σου σχέδια ποια είναι?

Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου και ετοιμάζω ήδη κάποιες νέες συνεργασίες και κάποια νέα τραγούδια, τα οποία ακόμα είναι μη ανακοινώσιμα…Σε αυτή την δουλειά, την μια μέρα ετοιμάζεις και την άλλη ξεκινάς πάλι από την αρχή. Οπότε αυτά που έρχονται, εύχομαι να υλοποιηθούν και να σας τα προσφέρω απλόχερα, μέσα από την καρδιά μου..

Σ΄ευχαριστώ πολύ Στέλλιο μου 🙂
…να σαι καλά Ευγενία μου 🙂

by Ευγενία Ατσάρου…

 



Αφήστε μια απάντηση