Αρχική   Απόκριες   Καρναβάλι Πάτρας 2013. Μεγάλη παρέλαση και η καύση του Βασιλιά καρνάβαλου

Καρναβάλι Πάτρας 2013. Μεγάλη παρέλαση και η καύση του Βασιλιά καρνάβαλου

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!!!!!

test carnival

Το κέφι άναψε χθες βράδυ με τη νυχτερινή ποδαράτη όπου παρά την αρχική βροχή και το τσουχτερό κρύο, οι 35.000 καρναβαλιστές “σταμάτησαν” τη βροχή και ζέσταναν το κλίμα σκορπώντας κέφι και αισιοδοξία.

 Σήμερα Κυριακή 17/3/2013…

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.

Της παρέλασης προπορεύθηκαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας. Κρατούσαν πανό που έγραφε “Μαζί με τον Καρνάβαλο, κάψτε και το Σχέδιο Αθηνά”. Διαδήλωσαν ειρηνικά χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα. Η πορεία τους αποτελείτο από περίπου 120 άτομα.

 

Στην οδό Κορίνθου από τη Γούναρη μέχρι την Παπαφλέσσα έχουν παραταχθεί ήδη τα άρματα του Δήμου Πατρέων και αρκετός κόσμος, μικροί και μεγάλοι βρίσκονται στο σημείο και τα θαυμάζουν από κοντά. Η πολιτική σάτιρα με τη Μέρκελ και την τρικομματική κυβέρνηση έχει την τιμητική της.

15.00: Με καθυστέρηση μισής ώρας ξεκίνησε η παρέλαση. Οι φοιτητές κρέμασαν το πανό τους στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Την παρέλαση άνοιξε η Καρναβαλική Επιτροπή και η Μπάντα του Δήμου.

…Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ!!!!

Αρκετά από τα πληρώματα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα highlights των παρελάσεων.

Η φετινή αύξηση των συμμετεχόντων πληρωμάτων είναι πολύ σημαντική παρά την οικονομική κρίση αφού φέτος θα παρελάσουν 147 πληρώματα, ενώ πέρυσι ο ανάλογος αριθμός ήταν 125.

Στην κορυφή των παρελάσεων όπως πάντα τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά-, σμιλεμένα και εμψυχωμένα με την αγάπη, τη φροντίδα, το μεράκι, τη δεξιοτεχνία, τη φαντασία και το πάθος των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου, κλέβουν τις εντυπώσεις δίνοντας το έναυσμα της γιορτής.

Τα άρματα που παρέλασαν και σήμερα ειναι απο τους δημιουργούς-κατασκευαστές:

-«Βασιλιάς Καρνάβαλος-Το Τέρας της Κρίσης» Πέτρος Βρυώνης

-Βασίλισσα» Νίκος Λιβάνης

-«Γάτος» Πέτρος Βρυώνης

-«Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ» Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης

-«Το χαράτσι της ΔΕΗ» Νεκτάριος Σαρηγιάννης

-«Greek Σουβλάκι» Δημήτρης Ντζουμάνης

-«Η τούρτα των προβλημάτων»  Δημήτρης Ντζουμάνης

-«Μουσικό Άρμα»

Επίσης στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής παρέλασαν σκαλωτά άρματα, τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου στην ουρά της παρέλασης όπου γλύκαναν τους θεατές με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που απολαύσαμε στην Παρέλαση των Μικρών:

«Πειρατικό Καράβι»  Παντελής Χατζόπουλος

«Οι Μονομάχοι και η μικρή Γοργόνα» Παντελής Χατζόπουλος

«Μπάντα» Νίκος Λιβάνης

«Τρένο» Νεκτάριος Σαρηγιάννης

Επίσης δυναμική ήταν και σήμερα η παρουσία της καρναβαλικής αποστολής από το Καρναβάλι του Σαβιάνο, που αποτελείται από 34 καρναβαλιστές. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που συμμετέχει στις παρελάσεις προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη από το «Πλήρωμα 94», υλοποιώντας το πρόγραμμα των ανταλλαγών του Πατρινού Καρναβαλιού με Καρναβάλια του εξωτερικού.

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ GROUP που ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΕΤΟΣ ηταν το TICHU………5.500 ATOMA!!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!!!

ΛΗΞΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2013  ——– ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2014

Με μια λιτή αλλά και συνάμα εντυπωσιακή εκδήλωση στον κατάμεστο από χιλιάδες Πατρινούς κι επισκέπτες μόλο της Αγίου Νικολάου έπεσε η αυλαία του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, «το Τέρας της Κρίσης» παραδόθηκε στην πυρά την ώρα που ο Πατρινός ουρανός φωτιζόταν από δεκάδες πυροτεχνήματα που άφησαν τους παραβρισκόμενους με ανοικτό το στόμα.

Το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και η πανδαισία πυροτεχνημάτων είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που κάνουν το Πατρινό Καρναβάλι να ξεχωρίζει!!!

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς ευχαρίστησε τους καρναβαλιστές για τη θεαματική τους συμμετοχή και την χαρά που έδωσαν σε όλη την χώρα. «Αποδείξαμε ότι είμαστε πρωτεύουσα του ξεφαντώματος με όλες τις συνθήκες ενάντια στο μνημόνιο, αντιστεκόμαστε στην απασιδιοδοξία.  Το καρναβάλι μας δεν καταλαβαίνει από κρίση. Κηρύσσω την έναρξη του Καρναβαλιού του 2014», κατέληξε ο κ. Δημαρά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Χαράλαμπος Καρκούλιας, τόνισε: Διαφυλάσσουμε το αδιαπραγμάτευτο πάθος μας για τη ζωή. Εμείς από αύριο συνεχίζουμε την καρναβαλική πραγματικότητα».

Είχαν προηγηθεί καρναβαλικά τραγούδια από την Φιλαρμονική Ορχήστρα και show από γνωστή σχολή χορού της Πάτρας.

Η φαντασία είχε και θα έχει τη δική της απαραίτητη θέση στην παρουσίαση και στις στολές, τόσο φέτος…όσο και ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!!!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…..

214purotexnimata

 



Αφήστε μια απάντηση