Αρχική   Διάφορα   Στολίστε τα πασχαλινά αυγά με πρωτότυπες ιδέες…

Στολίστε τα πασχαλινά αυγά με πρωτότυπες ιδέες…

Το βάψιμο των αυγών είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές πασχαλινές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι απεριόριστος. Τι θα λέγατε λοιπόν αν αντί να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με την παραδοσιακή βαφή, σας προτείναμε και να τα διακοσμήσετε με πρωτότυπα υλικά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια των καλεσμένων σας;

Αυγά με χρυσόσκονη

Υλικά:

αυγά βρασμένα
glitter (χρυσόσσκονη) στα χρώματα της αρεσκείας σας
πινελάκι
λακ

Εκτέλεση:

Παίρνετε τα αυγά που έχετε βράσει και μόλις κρυώσουν, βουτάτε το πινελάκι στη χρυσόσκονη και καλύπτετε όλη την επιφάνεια των αυγών. Μόλις τελειώσετε τα αφήνετε να στεγνώσουν σε μια πιατέλα αποφεύγοντας να τα πιάνετε συνέχεια καθώς υπάρχει κίνδυνος να ξεκολλήσει το γκλίτερ. Αφού στεγνώσουν τα ψεκάζετε με λακ για να μην φύγει η λάμψη.

Κεντητά αυγά

Υλικά:

αυγά βρασμένα
βελονάκι
νήμα για κέντημα
έτοιμα κεντήματα

Εκτέλεση:

Εάν το βελονάκι είναι μια από τις αγαπημένες σας ασχολίες τότε η κατασκευή αυτή θα σας φανεί παιχνίδι. Τα βραστά αυγά μπορούν να διακοσμηθούν εξαιρετικά εάν τα ντύσετε με ένα σχέδιο κεντήματος από τα χεράκια σας που είναι βέβαια προσαρμοσνένο στο ιδιαίτερο σχήμα του αυγού. Ακόμα κι αν δεν έχετε το χρόνο ή τη διάθεση να κεντήσετε καινούργιες δημιουργίες αποκλειστικά προορισμένες για τα πασχαλινά σας αυγά μπορείτε να αξιοποιήσετε παλιά σας κεντήματα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Αυγά με κουμπιά

Υλικά:

αυγά βρασμένα
κουμπιά πολύχρωμα
κόλλα τύπου Logo

Eκτέλεση:

Τα κουμπιά είναι ένα υλικό που με όχημα την φαντασία και την δημιουργικότητα του χρήστη μπορεί να δημιουργήσει μικρά διακοσμητικά θαύματα. Από το καταστημα ραπτικής μπορείτε να προμηθευτείτε μονόχρωμα κουμπιά είτε ίδιου σχήματος είτε ίδιας απόχρωσης και εν συνεχεία να τα κολλήσετε προσεκτικά πάνω στα αυγά. Εάν πάλι δεν θέλετε να ξοδευτείτε τότε υπάρχει η λύση της αξιοποίησης των κουμπιών που ήδη έχετε ή τα κουμπιά ενός ρούχου που δεν το φοράτε πια. Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει.

Αυγά με κορδέλες και χάντρες

Υλικά:

αυγά βρασμένα
πολύχρωμες κορδέλες και σκοινάκια
κόλλα τύπου Logo

Eκτέλεση:

Έχοντας βάψει τα πασχαλινά σας αυγά μπορείτε να τα διακοσμήσετε και τα στολίσετε με πολύχρωμες κορδέλες, σκοινάκια, και χάντρες που θα σας έχουν περισσέψει από συσκευασίες δώρων και γλυκών καθώς και παλιά κοσμήματα, κολλώντας τα σε όποιο σχήμα θέλετε στην επιφάνεια των αυγών.

Αυγά με αυτοκόλλητα

Υλικά:

αυγά βρασμένα
αυτοκόλλητα- χαλκομανίες

Εκτέλεση:

Η συγκεγκριμμένη ιδέα διακόσμησης απευθύνεται αποκλειστικά στους μικρούς μας φίλους. Αφού προμηθεύτείτε από το βιβλιοπωλείο τα αυτοκόλλητα της επιλογής του παιδιού δώστε του βρασμένα αυγά και αφήστε το να κολλήσει πάνω τους τα αυτοκόλλητα. Μια ευχάριστη δραστηριότητα για να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών. Μάλιστα, μπορείτε να του πείτε να φτιάξει θεματικές ομάδες με τα αυγά όπως τα «Ζώα», τα «Λουλούδια» ακόμα και τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια.

Αυγά χρωματιστά με μαρκαδόρους

Υλικά:

αυγά βρασμένα
μαρκαδόροι

Εκτέλεση:

Μια ακόμη διακοσμητική πρόταση για τους μικρούς μας φίλους με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Δώστε στα παιδιά τα αυγά και αφήστε τα να τα ζωγραφίσουν στα χρώματα και τα σχέδια της αρεσκείας τους.

[πηγή]

 Αφήστε μια απάντηση