Αρχική   Διάφορα   Προετοιμασία και εφαρμογή με ημιμόνιμο βερνίκι

Προετοιμασία και εφαρμογή με ημιμόνιμο βερνίκι

Ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών
Σίγουρα λίγο πολύ όλες έχουμε αναρωτηθεί γι αυτό το περιβόητο βερνίκι νυχιών που το χουμε ακούσει είτε ως ημιμόνιμο είτε ως υβριδικό είτε ως shellac. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρόκειται για την ίδια διαδικασία. Απλώνεται σαν το κοινό βερνίκι με τη μόνη διάφορα ότι αυτό πολυμερίζεται είτε με Φουρνάκι uv(36watt) είτε με led και διαρκεί έως και μήνα.
Ας πούμε δυο λόγια για την εφαρμογή του.
Αρχικά, κάνουμε μανικιούρ στο νύχι μας, είτε ξηρό είτε υγρό. Σπρώχνουμε απαλά τα πετσάκια μ’ ένα pusher κι αν είναι απαραίτητο χρησιμοποιούμε πενσάκι για την απομάκρυνση τους. Έπειτα κάνουμε “buffer” στο νύχι για να το λειάνουμε όσο μπορούμε και με υγρά μαντηλάκια cleanser, υγρό cleanser η καθαρό οινόπνευμα απομακρύνουμε την λιπαρότητα του νυχιού. Σε περίπτωση λιπαρότητας πρέπει να γνωρίζετε ότι το προϊόν δεν πρόκειται να διαρκέσει και πολύ, όσο καλά και να ακολουθήσετε την υπόλοιπη διαδικασία.
Ξεκινάμε απλώνοντας μια στρώση base coat. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι οι στρώσεις που απαιτούνται δεν είναι ούτε λεπτές ούτε παχιές, είναι φυσιολογικές. Αφού περάσουμε λοιπόν τη βάση μας πολυμερίζουμε 2′ σε φουρνάκι uv.
Περνάμε 2 στρώσεις από το χρώμα της επιλογής μας και πολυμερίζουμε πάλι απο 2′ την κάθε φορά.
Περνάμε το top coat και πολυμερίζουμε ξανά αλλά 2′.Τέλος σκουπίζουμε με cleanser για να πάρουμε την κολλώδη ουσία.
Και στα 3 βήματα είναι απαραίτητο να αφήνετε ένα κενό 1-2 χιλιοστών ανάμεσα στο νύχι και το δέρμα. Σε αντίθετη περίπτωση σε διάστημα λίγων ημερών να περιμένετε οτι θα σας φύγει. Πάντα να σφραγίζετε το ελεύθερο άκρο ύστερα από κάθε στρώση.
Ανακεφαλαιώνω λοιπόν:  • Σωστή προετοιμασία νυχιού κι απομάκρυνση λιπαρότητας
  • Περνάμε κανονικές στρώσεις
  • Σωστό σφράγισμα ελεύθερου άκρου
  • Πολυμερισμός με uv λάμπα πάντα 2′ όχι λιγότερο όχι περισσότερο.
Αν ακουλουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες θα έχετε ένα σίγουρα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Για τη χρήση της λάμπας led θα κάνουμε αναφορά σε άλλο άρθρο καθώς υπάρχουν διάφορες απόψεις για τη χρήση της.

πηγή: nyxia-mallia

 Αφήστε μια απάντηση