Αρχική   Συνταγές   ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κόκορα κομμένο στα 8

750 γρ. κόκκινο κρασί

2 κρεμμύδια κομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

2 κύβους μυρωδικών

300 γρ. μπεϊκον κομμένο σε κύβους

0,5 κιλό μανιτάρια

300 γρ. νερό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε τον κόκορα στο κρασί για 24 ώρες με λίγα μυρωδικά (σκόρδο, κρεμμύδι, μπαχαρι, πιπέρι, δενδρολίβανο…κλπ.

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε καλά τον κόκορα αφού το έχουμε στεγνώσει πρώτα καλά.

Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το μπεϊκον και προσθέτουμε τον κόκορα, τους κύβους μυρωδικών και νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά.

Στα 20 λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκι. Στα 40 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος στα 60 λεπτά αφαιρούμε το κοτόπουλο και σε περίπτωση που χρειάζεται να δέσει η σάλτσα περισσότερο το βράζουμε για λίγο ακόμη και δένουμε στο τέλος με λίγο βούτυρο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

 



Αφήστε μια απάντηση