Πρίν 10 χρόνια περίπου γνώρισα μια υπέροχη κυρία την Guadalupe Cruz Mendoza με την οικογένεια της, η οποία ήταν απο Μεξικό. Μέναμε στο ίδιο κτίριο (πάνω-κάτω) και γρήγορα γίναμε φίλες. Μου έμαθε αρκετές συνταγές απο τη χώρα της…απλα ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!
Μια απο αυτές είναι και αυτή που θα σας παρουσιάσω σήμερα.
Λέγεται “Ζελέ μωσαϊκο” ή “Σπασμένα γυαλιά”. Είναι πολύ δροσιστικό και με πολύ ωραία χρώματα.
Έτοιμες??? ξεκινάμε….
(μετά την συνταγή ακολουθούν φωτό βήμα-βήμα)
Υλικά:
4-5 χρώματα ζελέ, 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, 2 φακελάκια (σκόνη) ζελατίνη, 2 κούπες νερό και 1 κούπα χυμό απο κονσέρβα ανανά.
Εκτέλεση:
φτιάχνετε τα ζελέ σε ξεχωριστά μπωλάκια το κάθε χρώμα, τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν. Οταν έχουν πήξει, τα βγάζετε και τα αφαιρείτε προσεκτικα απο τα μπωλ, τα τοποθετείτε σε ξύλο κοπής, τα κόβεται σε κύβους περίπου όσο ο κύβος Knorr και τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ. Σ΄ένα μπώλ βάζετε το νερό, τη σκόνη ζελατίνης, το χυμό ανανά και το γάλα και ανακατεύεται όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Το αδειάζετε μέσα στο πυρέξ που έχετε τα ζελέ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Κόβεται…..σερβίρετε και….ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!!
Τέλειο?????
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.