Αρχική   Tips & Tricks   ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ!!!

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ!!!

Η αλήθεια είναι ότι τα μωρομάντηλα είναι μια σπουδαία ανακάλυψη! Εκτός του ότι καθαρίζουν τον πωπό, τα χεράκια, το μουτράκι του μωρού, χρησιμεύουν και σε πολλά άλλα: καθαρίζουν τη φρουτόκρεμα από το τραπέζι, το λερωμένο κουτάλι για να ξαναμπεί στην τσάντα, το πρόσωπο της μαμάς από το μακιγιάζ, μην σας πω μέχρι και την σκόνη από το τραπεζάκι.

Πολλή κουβέντα γίνεται για το αν πρέπει να χρησιμοποιούνται συστηματικά στο μωρό. Η αλήθεια είναι ότι ένας γενικός κανόνας που προτείνουν και πολλοί γιατροί είναι πλύσιμο με νερό στο σπίτι -ειδικά μετά τα κακά- και μωρομάντηλα στη βόλτα.

Έλα, όμως, που τα άτιμα είναι δελεαστικά και έρχονται ώρες που το να αρπάξεις 2-3 μωρομάντηλα για να κάνεις τη δουλειά σου έρχεται πολύ ευκολότερο από το να τρέχεις με το μωρό στην μπανιέρα. Ειδικά όσο μεγαλώνει.

Λέω να δοκιμάσω να φτιάξω τα δικά μου μωρομάντηλα για να τα χρησιμοποιούμε τουλάχιστον στο σπίτι. Φαίνεται πανεύκολο!

  • 1 ρολό απαλό χαρτί κουζίνας κομμένο στη μέση
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά σούπας βρεφικό σαπούνι
  • 1/2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ή baby oil

Bάζουμε το κομμένο ρολό μέσα σε ένα ψηλό δοχείο (με καπάκι!). Μέσα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ωραία και καλά το νερό, το σαπούνι και το λαδάκι. Στη συνέχεια το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από το χαρτί κουζίνας.

Κλείνουμε το δοχείο και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Μετά το αναποδογυρίζουμε και το ξαναφήνουμε για δέκα λεπτά (για να πάει παντού το μείγμα).

Ανοίγουμε το καπάκι και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτόνι στο κέντρο του ρολού. Μόλις βγει, θα ξεπεταχτεί η μία άκρη του χαρτιού και έτσι θα μπορούμε να τραβάμε κάθε φορά όσο θέλουμε!

Εύκολο δεν είναι;



 



Αφήστε μια απάντηση