Αρχική   Sintages   Σπιτικό παγωτό για μικρούς και μεγάλους!!!

Σπιτικό παγωτό για μικρούς και μεγάλους!!!

Παγωτό! Το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα, που λατρεύουν συνήθως μικροί και μεγάλοι. Με σοκολάτα ή χωρίς, με ξηρούς καρπούς, με σιρόπι, με φρούτα, με γλυκό κουταλιού από πάνω, είμαι σίγουρη λοιπόν ότι ο καθένας κ η καθεμιά απο εσάς έχει βρει τον συνδυασμό που του ταιριάζει… 🙂

Πάμε λοιπόν να δούμε διάφορες συνταγές παγωτών και σιροπιών 🙂

ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φράουλες (κατεψυγμένες)
1 φλ. ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ φράουλας
1.000 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο multi λιώνουμε τις φράουλες και τις βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράσουν για 2 – 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζελέ φράουλας. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, της προσθέτουμε το κρύο μείγμα φράουλας, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.

ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ

ΥΛΙΚΑ:
150 γρμ. βούτυρο
200 γρμ. καστανή ζάχαρη (την μαλακή)
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 2 – 3 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
750 ml κρέμα γάλακτος
400 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
2 ½ κ.σ. υγρή βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε την κρέμα μας σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια και προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά και αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για περίπου 10 ώρες.

ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρμ. ζάχαρη
100 γρμ. βούτυρο
125 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρόλακι ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ
1 κουτάκι μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 γάλα εβαπορέ
1 βανίλια

Στο παγωτό για τα πιτσιρίκια πριν το παγώσω βάζω σιρόπι σοκολάτας,στο υπόλοιπο παγωτό βάζω μπισκότα oreo!!!!!!!
χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τη μόρφατ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, χτυπάμε για 5 λεπτά και τέλος το εβαπορέ με την βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 5 λεπτά!!!!!!!!!!

Επίσης σε όλες τις συνταγές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προαιρετικά… κακάο σκόνη ή σοκολάτα,  κομματάκια φρούτων, σταγόνες σοκολάτας, καφέ, μπισκότα, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς κλπ.

 



Αφήστε μια απάντηση