Αρχική   Έθιμα   Πρωταπριλιάτικες φάρσες για τα μικρά σας…

Πρωταπριλιάτικες φάρσες για τα μικρά σας…

Πρωταπριλιά αύριο και η παράδοση επιβάλλει αστεία και φάρσες!

Αν και η μέρα αυτή είναι η αγαπημένη των παιδιών, νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία για τους “μεγάλους” να γίνουν και πάλι παιδιά και να μετατρέψουν αυτή τη μέρα σε μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την οικογένεια!

Βρήκα λοιπόν μερικές πολύ πετυχημένες πρωταπριλιάτικες φάρσες και σας τις προτείνω. Είναι ασφαλείς, ευφάνταστες και πολύ εύκολες!

Εσώρουχα έκπληξη! 
Ενώστε πέντε-έξι εσώρουχα του παιδιού από τις άκρες τους με παραμάνες, έτσι ώστε να σχηματίζουν μια συνέχεια. Βάλτε τα προσεκτικά στο συρτάρι και αφήστε να φαίνεται το πρώτο εσώρουχο, χωρίς να διακρίνεται η παραμάνα που το ενώνει με το δεύτερο. Έτσι, όταν το παιδί πάει να βγάλει το καθαρό εσώρουχο για να το φορέσει, θα τραβήξει όλη τη σειρά των εσωρούχων!

Ξυπνητήρια παντού! 
Ρυθμίστε όλα τα ρολόγια και τα κινητά να χτυπάνε διαδοχικά ανά 5 λεπτά το ένα μετά το άλλο. Αφήστε τα σε διαφορετικά σημεία μέσα στο σπίτι και ετοιμαστείτε… Κάποια στιγμή θα δείτε όλη την οικογένεια να ψάχνει πού είναι το επόμενο ξυπνητήρι για να το προλάβει πριν αρχίσει να χτυπάει!
Προσοχή: Προτιμήστε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας.

Μέσα στα μπαλόνια! 
Φουσκώστε 10-15 μπαλόνια και γεμίστε την ντουλάπα ή ένα ντουλάπι που ανοίγετε συχνά. Έτσι, όταν το παιδί πάει να το ανοίξει, θα πέσουν πάνω του ένα σωρό χρωματιστά μπαλόνια! Το συναίσθημα είναι υπέροχο!

Τα πόδια μου μεγάλωσαν!
Πολύ προσεκτικά τοποθετήστε μπαλίτσες από χαρτί υγείας μέσα στα παπούτσια των παιδιών, στο τέρμα, στα δάχτυλα. Έτσι, όταν το παιδί πάει να φορέσει τα παπούτσια του δε θα του κάνουν και θα νομίζει ότι μεγάλωσαν τα πόδια του σε ένα βράδυ!

Μοβ κορνφλέικς! 
Στα κρυφά βάλτε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα (κόκκινο, μπλε, μοβ, πράσινο… ό,τι προτιμάτε!) και ανακατέψτε. Βάλτε το πάλι πίσω στο ψυγείο. Όταν το παιδί πάει να βάλει γάλα για να πιει ή στο μπολ με τα κορνφλέικς απολαύστε την έκπληξη στα μάτια του όταν δει το χρώμα!

Παγωμένα κορνφλέικς! 
Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε στο 1/3 του μπολ γάλα με κορνφλέικς και βάλτε το μπολ στην κατάψυξη (φροντίστε το μπολ να αντέχει να μείνει στην κατάψυξη και να μη σπάσει). Το πρωί βγάλτε το απ’ την κατάψυξη χωρίς να σας δουν και προσθέστε γάλα και κορνφλέικς πάνω από το παγωμένο μείγμα. Το παιδί σας θα αναρωτιέται γιατί το κουταλάκι σταματάει στη μέση και δε συνεχίζει παρακάτω!

…Καλή Πρωταπριλιά!!!

 



Αφήστε μια απάντηση