Αρχική   Για το παιδί   παιδικός ΒΗΧΑΣ….οχι πάντα αθώος!!!

παιδικός ΒΗΧΑΣ….οχι πάντα αθώος!!!

image.ashx

Ο παιδικός βήχας ΔΕΝ είναι ΠΑΝΤΑ αθώος!!!

Θα πρέπει να προσέχουμε πολύ γιατί μπορεί να κρύβει το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

Πρίν λίγες μέρες, η κόρη μου (4 ετών) ξύπνησε με πολύ έντονο βήχα και πυρετό.  Επειδή δεν μ’ άρεσε καθόλου όπως την άκουγα ξεκίνησα και τις έκανα εισπνοές Aerolin με μάσκα και τις έδινα αντιπυρετικά.   Μετά απο 2 ημέρες δεν υποχωρούσε ο βήχας, ούτε κι ο πυρετός κι έτσι την πήγα στο εφημερεύον Νοσοκομείο Παίδων της περιοχής μας.  Εκεί αφού την ακροάστηκαν λεπτομερώς μου είπαν ότι ακούν πολυ έντονους τρίζοντες!!!  Ρώτησα τι είναι αυτο…. και μου απάντησαν οτι μάλλον είναι στο ξεκίνημα βρογχίτιδας και μου συνέστησαν να κάνουμε μια ακτινογραφία.  Και όντως κάναμε!!!  Αφου την είδαν οι ακτινολόγοι του νοσοκομείου απεφάνθησαν ομοφώνος ότι ήταν ΑΝΕΥ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.  Την είδαν και οι εφημερεύοντες παιδίατροι και συμφώνησαν κι αυτοί οτι δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ παρα μόνο είναι στο ξεκίνημα βρογχίτιδας.  Ετσι μου συνέστησαν να συνεχίσω τα εισπνεόμενα, αντιπυετικά και φυσικά αντιβίωση!!!

Όταν φύγαμε απο εκεί και κοίταξα την ακτινογραφία…κάτι δεν μου κόλλαγε!!!
Δεν είμαι γιατρός φυσικά…αλλά κάτι το ένστικτο…κατι το μάτι μου….κάτι δεν μου κόλλαγε τέλος παντων.

Πήρα λοιπόν έναν γνωστό μου ειδικό Πνευμονολόγο και του ζήτησα αν μπορεί να εξετάσει κι αυτός τη μικρή και να δει την ακτινογραφία και φυσικά του είπα ότι κάτι δεν μ’ αρεσε!!!

Την ίδια μέρα κιόλας πήγαμε και την είδε… και μόλις είδε την ακτινογραφία….ΕΜΕΙΝΕ!!!!

Η ερώτησή του ήταν η εξής: “Μα καλά….ΚΑΝΕΙΣ δεν είδε την ακτινογραφία του παιδιού????”

Φυσικά και την είδαν….του απάντησα, έχει και χαρτάκι επάνω υπογγεγραμμένο απο τους….ειδικούς!!!

“Βλέπεις κάτι περίεργο???” τον ρωτώ.  “Φυσικά και βλέπω” μου λέει, “εσυ δεν βλέπεις τίποτα σ αυτή???”

“ναι, λεω…βλέπω.  βλέπω οτι απ τη μία μεριά είναι πιο μαύρο απ’ ότι απ την άλλη, αλλά δεν είμαι γιατρός, οπότε δεν ξέρω πως να πώ αυτά που βλέπω”

…και συνεχίζει ο γιατρός…

“κοίτα…ο αριστερός πνεύμονας είναι πιο μαύρος απο τον δεξιό”  ….ΚΟΚΚΑΛΟ ΕΓΩ….

“τι εννοείς ακριβώς???” …τον ρωτάω…

“Εννοώ οτι του παιδιού ο πνεύμονας δεν λειτουργεί σωστά…ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ???  Δεν αερίζεται σχεδόν καθόλου ο αριστερός πνεύμονας…κάτι φαίνεται να του φράζει την δίοδο αέρα.!!!”

-συνεχίζω να είμαι κόκκαλο εγω….-

…για να μην σας κουράζω με όλο το διάλογο….το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

Ο αριστερός πνεύμονας της μικρής μου,  για κάποιο λόγο δεν αεριζόταν σχεδόν καθόλου κι αυτο οφειλόταν κατά 99,9% σε κάποια πιθανή εισρόφηση ξένου σώματος…και φυσικά έπρεπε να το ψάξουμε γιατί υπήρχε….ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!!

Μετά απο εκεί έφυγα, πήρα τηλέφωνο να δω αν εφημερεύει το νοσοκομείο και την ξαναπήγα εκεί.  Την ξαναείδαν οι παιδίατροι κι ενώ τους είπα τι μου είπε ο πνευμονολόγος…αυτού εκεί…ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ!!!!

“το παιδί έχει βρογχίτιδα”!!!!

…εκείνο το βράδυ έψαξα πάρα πολυ στο διαδύκτιο να μαζέψω πληροφορίες…τι είναι οι τρίζοντες…η εισρόφηση ξένου σώματος…συμπτώματα…αντιμετώπιση….τρελλάθηκα!!!  Ο κίνδυνος….μεγάλος, μέχρι που μπορούσε να φράξει η τραχεία και να πάθει….ασφυξία!!!  Όσο για όλα αυτά που διάβασα…έβγαλα το συμπέρασμα ότι είχε γίνει εισρόφηση ξένου σώματος (τροφής), -και στο οποίο θυμήθηκα οτι το προηγούμενο βράδυ είχα φτιάξει ποπ-κορν….το οποίο κάποιο κομματάκι είχε πάει κι είχε κολλήσει πάνω σε έναν απο τους βρόγχους και τις δημιουργησε τα συμπτώματας βρογχοπνευμονίας!!!!
Ολη νύχτα σχεδόν έκατσα δίπλα της και κάθε φορά που έβηχε την χτυπούσα στην πλάτη αριστερά και της έδινα να πιει αρκετα υγρά!!!! (αυτό θα δείτε παρακάτω πως την “έσωσε”!!!

Φυσικά…δεν έμεινα εκει!!!!  Μόλις ξημέρωσε πήρα τηλέφωνο τον Διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου (που ήταν γνωστός μου) και του είπα τις ανησυχίες και τους φόβους μου…

Αμέσως μου είπε να πάρω το παιδί και την ακτινογραφία και να πάω στο νοσοκομειο να δεί κι αυτός!!!

Κι έτσι έκανα!!!! Πήγα, είδε την ακτινογραφία, τη μικρή…παραδέχτηκε ότι όντως κάτι γίνεται και αμέσως με παρέπεμψε στο αρμόδιο γραφείο να κάνουμε πιο ειδική ακτινογραφία “εισπνοής-εκπνοής”.

ΕΥΤΥΧΩΣ….βγήκε πεντακάθαρη….και αφού συζητήσαμε…μου είπε ότι όντως ήταν κάποιο κομμάτι πόπ-κόρν το οποίο είχε κολλήσει στον βρόγχο και εμπόδιζε την κυκλοφορία του αέρα το οποίο τώρα μετά απο τα χτυπηματάκια που της έκανα στην πλάτη και τα υγρά που της έδινα την βοήθησε να κάνει απόχρεμψη (να ξεκολλήσει το κομματάκι απο εκεί που ήταν).

Φυσικά θα πρέπει να συνεχιστεί καλού – κακού η αγωγή και να την ξαναδεί μετά απο 10 ημερες, καθώς και να συνεχίσω να την παρακολουθώ (στον βήχα) γιατι μπορει να μην το έχει αποβάλλει εντελώς το κομματάκι τροφης, να είναι πιο πέρα και με την κίνηση του σώματος να ξανακολλησει σε βρόγχο!!!

Μετά απο αυτό…η μικρούλα μου είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ…τέρμα ο βήχας!!!!  Συνεχίζουμε όμως την αγωγή…να είμαστε σίγουροι και φυσικα πηγα και την 2η ακτινογραφία στον πνευμονολόγο μας, ο οποίος την βρήκε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ και αφού ακροάστηκε την μικρή δεν είχε ούτε ΤΡΙΖΟΝΤΕΣ!!!!!

Γι’ αυτο λοιπον μανούλες….ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!  ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΑΣ….ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ….ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ!!!!

κι όσο μπορείται…να διαβάζετε οτι σας απασχολεί…να ρωτάτε άλλες μανούλες, να αλάζετε απόψεις, να ρωτάτε γιατρους…να παίρνετε και δεύτερη γνώημη ΜΗΝ μενετε σε μια….να ψάχνετε τα ΠΑΝΤΑ στο διαδυκτιο… ας εκμεταλευτούμε το διαδύκτιο να μάθουμε και να γίνουμε ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ μανούλες για τα ζουζούνια μας!!!!

…Νία!!!!

 



Αφήστε μια απάντηση