Αρχική   Διάφορα   Ξέρατε ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο θανάτου απο καρκίνο?

Ξέρατε ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο θανάτου απο καρκίνο?

Το να πίνει κανείς πάνω από τέσσερα φλυτζάνια καφέ την ημέρα θα μπορούσε να μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του λάρυγγα, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου και δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του American Journal of Epidemiology.

Οι αρετές του καφέ, σύμφωνα με την έρευνα, δεν περιορίζονται μόνο στις διεγερτικές του ιδιότητες. Οι ερευνητές του American Cancer Society, ενός δημόσιου αμερικανικού οργανισμού μάχης εναντίον του καρκίνου, πραγματοποίησαν την μελέτη προκειμένου να διερευνήσουν τα άμεσα αποτελέσματα πρόσληψης του καφέ, του ντεκαφεϊνέ και του τσαγιού πάνω σε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από καρκίνο του λάρυγγα.

Στο τέλος της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται στην Huffington Post, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο καφές ντεκαφεϊνέ μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο προστατευτικό αλλά όχι ουσιαστικό. Οσο για το τσάι οι επιστήμονες δεν επιβεβαίωσαν ότι επηρεάζει την ασθένεια.

«Ο καφές είναι ένα προϊόν με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο και περιέχει αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που μπορούν να μειώσουν την εξέλιξη του καρκίνου» δήλωσε η Τζάνετ Χίλντερμπραντ, η επικεφαλής της έρευνας.

Η American Cancer Society παρακολούθησε μια ομάδα 968.432 ατόμων από το 1982 που δεν ήταν ασθενείς όταν ξεκίνησε η έρευνα. Είκοσι έξι χρόνια αργότερα, οι 868 εξ αυτών είχαν αναπτύξει έναν καρκίνο στο στόμα ή στον φάρυγγα και είχαν πεθάνει.

Αναλύοντας τις συνήθειες στη ζωή αυτών των ανθρώπων οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι συνήθιζαν να πίνουν πάνω από 4 φλυτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 49% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο αυτού του τύπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνα διαπιστώνει τις θετικές και αντικαρκινογόνες ιδιότητες του καφέ, ενώ κάποιες μελέτες ισχυρίζονται ότι μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη και του δέρματος.

Πηγή: O καφές προστατεύει σοβαρά από ορισμένα είδη καρκίνου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/81258#ixzz2QAysmrPD

 



Αφήστε μια απάντηση