Αρχική   Ζώδια   Μάθε με ποιά ζώδια ταιριάζεις

Μάθε με ποιά ζώδια ταιριάζεις

ζωδια

Σύμφωνα με τις παραδοσιακές αστρολογικές προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι συνδυασμοί ζωδίων που ταιριάζουν καλά και άλλοι που έχουν μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.

Το ζώδια της φωτιάς και του αέρα βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους, όπως επίσης τα ζώδια της γης και του νερού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτές ο Κριός ταιριάζει με το Ζυγό, το Λιοντάρι με τον Υδροχόο, ο Τοξότης με τους Δίδυμους, ο Αιγόκερως με τον Καρκίνο, ο Ταύρος με τον Σκορπιό, ο Παρθένος με τους Ιχθείς και οι επιτυχείς συνδυασμοί δε σταματούν εδώ.
Αναρωτιέται κανείς αν και στην αστρολογία ισχύει το δόγμα “όμοιος ομοίω ζευγαρώνει” ή ο κανόνας “τα αντίθετα έλκονται”. Για να διαπιστώσουμε τι από τα δύο ισχύει, είναι σκόπιμο να δούμε τα χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας.

Τα ζώδια της φωτιάς: Θεληματική προσωπικότητα. Ο άνθρωπος της φωτιάς είναι αισιόδοξος, ενθουσιώδης και πληθωρικός. Του αρέσει να αναλαμβάνει ρίσκα και πιστεύει στον εαυτό του. Πιστεύει στη δύναμη της διαίσθησής του, ακολουθεί το ένστικτο του και του αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής. Το πάθος του είναι να εκφράζει τη θέληση του. Λατρεύει το άγνωστο και ένα νέο ξεκίνημα είναι μία καινούργια πρόκληση γι΄αυτόν.
Προσαρμόζεται εύκολα, στις αποτυχίες συνέρχεται γρήγορα και προσπαθεί ξανά. Δεν παραιτείται εύκολα και δεν του αρέσει η δουλειά της ρουτίνας γιατί δεν τον βοηθάει να ξεπερνάει τα όρια του και να δοκιμάζει τον εαυτό του, ενώ αιχμαλωτίζει τον αυθορμητισμό του. Κοιτάζει πάντοτε μπροστά και το παρελθόν δεν έχει κανένα ενδιαφέρον γι αυτόν. Ο άνθρωπος της φωτιάς δε ζει ποτέ στο περιθώριο και κυνηγάει την πρωτιά, γι΄αυτό και είναι δραστήριος και εργατικός.

Τα ζώδια του νερού:Ο συναισθηματικός τύπος. Ο άνθρωπος του νερού διακρίνεται για την ευαισθησία του, που τον βοηθάει να αναγνωρίζει τι περιμένουν οι άλλοι από αυτόν. Αποτέλεσμα της ικανότητάς του να αναγνωρίζει τις προσδοκίες του εξωτερικού του περιβάλλοντος, είναι να παρουσιάζεται με διαφορετικά πρόσωπα. Ανάλογα με τον άνθρωπο που έχει απέναντι του μεταμορφώνεται, στην προσπάθεια του να τον ικανοποιήσει. Αυτός είναι ο λόγος που ο άνθρωπος του νερού δυσκολεύεται να βρει τον εαυτό του και να αναγνωρίσει τις πραγματικές του επιθυμίες. Πάντως διακρίνεται για την ικανότητά του να ακούει τα προβλήματα των άλλων και να συμμετέχει στον πόνο τους.
Γίνεται εύκολα συμπαθής και του αρέσει να διηγείται όμορφες ιστορίες, ωστόσο έχει δυσκολία να εκφράζει τα συναισθήματά του και να περιγράφει τον εαυτό του.
Πολλές φορές έχει δυσκολία να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής κι όταν αυτή γίνεται πολύ σκληρή μαζί του καταφεύγει σε έναν φανταστικό κόσμο και αποφεύγει την πραγματικότητα. Περιμένει κάποιος άλλος να τον βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται. Του αρέσει να έχει υποστήριξη από τους άλλους, να τον καθοδηγούν και να νιώθει ασφαλής.

Τα ζώδια της γης:Ο άνθρωπος της πραγματικότητας. Ο κόσμος του είναι ο κόσμος των γεγονότων, των εμπειριών και της οργάνωσης. Πιστεύει σε ό,τι αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του και ισχύει γι΄αυτόν, αυτό που λένε: “κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι”.
Είναι οργανωτικός κι όταν βάζει ένα στόχο, θέλει πάση θυσία να τον υλοποιήσει. Προσδοκά πάντοτε το αποτέλεσμα και η προσπάθεια δε μετράει τόσο πού γι΄αυτόν, η “Ιθάκη” και όχι το ταξίδι είναι σημαντικό.
Δεν πιστεύει στις ουτοπίες, αλλά σε σταθερές και διαχρονικές αξίες, αυτός είναι και ο λόγος που του αρέσει να διατηρεί και να εφαρμόζει την παράδοση. Ο άνθρωπος της γης λατρεύει τη ρουτίνα και έχει πρόβλημα με το ρίσκο και το άγνωστο.
Δεν είναι τόσο ευέλικτος, γιατί του αρέσει η ασφάλεια. Δεν του αρέσουν οι μοντέρνες λύσεις και γι΄αυτόν διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο το παρελθόν και το παρόν από το μέλλον, αφού το μέλλον τον φέρνει αντιμέτωπο με το απρόβλεπτο, που το φοβάται.

Τα ζώδια του αέρα:Ο άνθρωπος του πνεύματος. Είναι ο άνθρωπος της θεωρίας, της φιλοσοφίας, των σκέψεων και της διανόησης. Έχει την ικανότητα να εκφράζει τα συναισθήματά του και του αρέσει να μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά η αγάπη του για την ελευθερία και η απέχθειά του για τη δέσμευση, τον κάνουν να μην αφιερώνει πουθενά πολύ χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος που ο άνθρωπος του αέρα δίνει τη εντύπωση του ψυχρού ατόμου, το οποίο κρατάει τους άλλους σε απόσταση.
Πάντως, είναι έξυπνος, δημιουργικός, του αρέσει η πληροφορία και η γνώση και έχει συνδυαστική και αναλυτική ικανότητα.
Το μέλλον είναι ο αγαπημένος “χώρος” που αποθηκεύει τις σκέψεις του, αφού εκεί μπορεί να επενδύσει το κάθε μορφής όνειρό του. Το μέλλον του χαρίζει τη μέγιστη ελευθερία, αφού είναι απρόβλεπτο, δε μπορεί να το δαμάσει ούτε έχει τη δύναμη να τον περιορίσει. Αφήνει όλες τις δυνατότητες ανοιχτές και εκεί μπορεί να εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες του.

Για να δείτε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς των ζωδίων που εναρμονίζονται μεταξύ τους συμβουλευτείτε τον ακόλουθο πίνακα:

Φωτιά Αέρας Γη Νερό
Κριός Ζυγός Αιγόκερως Καρκίνος
Λέων Υδροχόος Ταυρος Σκορπιός
Τοξότης Δίδυμοι Παρθένος Ιχθύς

 



Αφήστε μια απάντηση