Αρχική   Διάφορα   Εκδήλωση για την Ανοιχτή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα – ENCA Hellas “Αν δεν ξέρεις τις επιλογές σου, απλά δεν έχεις καμμία”

Εκδήλωση για την Ανοιχτή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα – ENCA Hellas “Αν δεν ξέρεις τις επιλογές σου, απλά δεν έχεις καμμία”

Ανοίγουμε το θέμα “σεβασμός στη γέννα στην Ελλάδα” δυναμικά. Με πίστη, επιμονή και θέληση. Με προσφορά υπηρεσιών, εμπειρίας, πληροφορίας και γνώσης. Η Διεθνής Εβδομάδα για το Σεββασμό στη Γέννα από 21 – 27 Μαίου 2012, στην Ελλάδα γιορτάζεται με δράση. Στην Πάτρα, στις 22 Μαίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο Ρ. Φερραίου μεταξύ Αγ. Νικολάου και Κολοκοτρώνη, θα βρίσκονται μητέρες από την Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Πάτρας https://www.facebook.com/groups/302821203112268/. Εκεί, θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό, θα γίνουν προβολές τοκετών και θηλασμού ενώ θα συζητηθούν οι επιλογές που έχουν οι γονείς σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού καθώς και το κατά πόσο είναι φιλικά τα μαιευτήρια προς τα βρέφη και τις μητέρες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα γίνουν δωρεάν ενημερωτικές ημερίδες, υπηρεσίες, συναντήσεις, ομιλίες για την εγκυμοσύνη, το φυσικό τοκετό, τη μητρότητα, το θηλασμό, τη λοχεία, την υποστήριξη της οικογένειας. Εκτός από την Πάτρα θα γίνουν εκδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, την Κέρκυρα με τη συμμετοχή πλήθους γυναικών, γονιών, επαγγελματιών, φορέων.

Το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα – ENCA Ηellas συντονίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την ελληνική Ανοιχτή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα και συντονίζει πολίτες, οργανισμού, ειδικούς και φορείς στον κοινό στόχο να ξαναβρεί η εγκυμοσύνη τη φυσική της δύναμη, να μην αντιμετωπίζεται ως “ιατρικό περιστατικό” επιβαρύνοντας (οργανικά, ψυχολογικά, οικονομικά) τις μητέρες, τα μωρά και τελικά την ίδια την οικογένεια.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις ανοιχτές εκδηλώσεις στη δίαρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας για το Σεβασμό στη Γέννα από 21 εώς 27 Μαίου 2012 στο http://www.encahellas.eu/Files/CalendarOpenWRC2012.pdf

 



Αφήστε μια απάντηση