Αρχική   Tips & Tricks   τελεια TIPS με βαζελίνη…

τελεια TIPS με βαζελίνη…

To ξέρεις ότι σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα περίπου το 85% των σπιτιών στις Δυτικές χώρες έχει τουλάχιστον ένα βαζάκι βαζελίνη σε κάποιο ντουλάπι του μπάνιου;

Λογικό είναι. Η βαζελίνη είναι ένα από τα πιο παλιά (αν όχι το πιο παλιό) προϊόν φροντίδας με ιστορία που ξεκινάει από το 1859(!) και ήδη το 1880 βρισκόταν σχεδόν σε κάθε σπίτι της Αμερικής ως το μόνο προϊόν που αντιμετώπιζε με επιτυχία δερματικά προβλήματα.

Αλλά μην πάμε μακριά. Η γιαγιά μου έβαζε βαζελίνη στο πρόσωπό της, η μητέρα μου στα χέρια της για να είναι απαλά και εγώ στους αγκώνες και τα γόνατά μου κάθε φορά που τα νιώθω υπερβολικά τραχιά και ξηρά.

Εκτός όμως από τα παραπάνω σήμερα θα σου αποκαλύψω και κάποια άλλα μυστικά ομορφιάς και θα καταλάβεις γιατί καλό είναι η βαζελίνη να μην σου λείψει ποτέ από το νεσεσέρ:

Φρύδια: Αν δεν σου βρίσκεται πρόχειρο ένα τζελ φρυδιών πέρασε τα φρύδια σου με μια λεπτή στρώση βαζελίνη και θα μείνουν στη θέση τους για ώρες.

 

Χείλη: Θέλεις να ξυπνήσεις με χείλη βελούδινα και ροδαλά σαν μωρού; Πριν κοιμηθείς άπλωσε μια στρώση βαζελίνη στα χείλη σου και άστη να «δουλέψει» όλο το βράδυ.

Άρωμα: παραπονιέσαι ότι το άρωμά σου δεν σου κρατάει; Άλειψε με λίγη βαζελίνη το σημείο στο οποίο θέλεις να ψεκάσεις το άρωμά σου (καρπούς, λαιμό, ντεκολτέ) και η μυρωδιά δεν θα φύγει μέχρι να κάνεις μπάνιο.

Χρωματιστή μάσκαρα: Σπάσε μια έντονη σκιά ματιών (πχ. μπλε,  πράσινη, μοβ) και πρόσθεσε μια ιδέα βαζελίνη. Βούτηξε στο μείγμα το βουρτσάκι της μάσκαρας (πλύνε το λίγο πρώτα για να φύγει το μαύρο χρώμα) και πέρασε απαλά τις άκρες τις βλεφαρίδες σου. Σούπερ!

τέλεια αυτά τα tips???? 🙂

 



Αφήστε μια απάντηση